Mobile First indexing και Προετοιμασία

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 / Σχολιάστε πρώτοι!

Εδώ και μερικά χρόνια η Google έχει ανακοινώσει πως θα εφαρμόσει αλλαγές στους αλγόριθμους κατάταξης των ιστοσελίδων της και οι οποίες ουσιαστικά διαφοροποιούν την κατάταξη των σελίδων για κινητά και για Υπολογιστές.

Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Όλες οι σύγχρονες ιστοσελίδες πλέον έχουν διαφορετική προβολή στις κινητές συσκευές και διαφορετική εμφάνιση στους Υπολογιστές με την λογική του ότι ο χρήστης πρέπει να απολαμβάνει το περιεχόμενο με τον βέλτιστο τρόπο.

Το Mobile First Indexing σημαίνει πως η Google αναζητεί και αποθηκεύει πρωτίστως την έκδοση της ιστοσελίδας για κινητά και η οποία έχει διαφορετικό Design – γραφικά στοιχεία αλλά και χρόνο φόρτωσης από αυτή για Σταθερούς Υπολογιστές.

Εφόσον η Google δει ότι για κινητά υπάρχει σχετική βελτιστοποιημένη σελίδα τότε αυτή ευρετηριάζεται (γίνεται index) και προσμετρείται θετικά για την γενικότερη κατάταξη της ιστοσελίδας μας. Εάν δεν βρει όμως κάποια έκδοση για κινητές συσκευές  ή η έκδοση αυτή δεν φορτώνει γρήγορα και σωστά τότε θα επηρεαστεί αρνητικά η γενικότερη κατάταξη της ιστοσελίδας μας για το συγκεκριμένο Domain που έχουμε.

Όπως μπορούμε να δούμε βάση στατιστικών το ποσοστών των ατόμων που κάνουν χρήση του Internet μέσω κινητού για το 2017 έχει ανέβει στο εντυπωσιακά ψιλό του 74%. Σχεδόν δηλαδή τρείς στους τέσσερις.

Όπως αντιλαμβανόμαστε ο ανταγωνισμός δεν αφήνει περιθώρια για ιστοσελίδες που δεν είναι βελτιστοποιημένες για κινητές συσκευές.  Τόσο το περιεχόμενό τους θα πρέπει να αποδίδεται σωστά οπτικά αλλά και οι ρυθμίσεις  που θα έχουν γίνει να εξασφαλίζουν πως  η ιστοσελίδα θα λειτουργεί βέλτιστα τόσο για τους σταθερούς υπολογιστές αλλά και πρωτίστως πλέον για την έκδοση των κινητών συσκευών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βελτιώσετε ή να δημιουργήσετε την δική σας Mobile First Webpage.

Προσθήκη σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ