Κατασκευή & Συντήρηση ιστοσελίδων

Η μακροχρόνια εμπειρία και η εξειδικευμένη γνώση τόσο στον προγραμματισμό, όσο και στην κατασκευή ιστοσελίδων, δημιούργησε το όραμα για την σύσταση μιας εταιρίας που θα είχε ως στόχο να εντάξει όλο και περισσότερους ανθρώπους στην ψηφιακή εποχή και στην σωστή και αποτελεσματική χρήση του Internet.

Στόχος της Webpoint είναι να δημιουργήσει το πιο ευχάριστο περιβάλλον για τον χρήστη κατά την πλοήγησης του στο διαδίκτυο.

Κατασκευή Ιστοσελίδας

web development κατασκευη ιστοσελίδων

Τόσο το design του site, όσο και ολόκληρο το λειτουργικό, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες που αγκαλιάζουν τον χρήστη, δημιουργούν έναν εύχρηστο, απλό και φιλικό κόσμο, κατανοητό και για τους πιο άπειρους της ψηφιακής εποχής.

Τεχνικά η κατασκευή ιστοσελίδων περιλαμβάνει τη χρήση πολλών διαφορετικών γλωσσών, όπως η php, η javascript, η mysql και το css. Η χρήση αυτών των γλωσσών μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνικές.

Φιλικότητα προς το χρήστη

Χρειάζεται ευχρηστία, ευκολία στην πλοήγηση, καθαρό περιεχόμενο και σωστή τεχνική υποδομή για την «υποδοχή» των μηχανών αναζήτησης. Υπάρχουν τεχνικές όπου χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της εμφάνισης έτσι ώστε η ιστοσελίδα να δουλεύει παντού, ακόμη και σε όλα τα κινητά τηλέφωνα.

Web Templates

Εκτός των τεχνικών γνώσεων που χρειάζονται για την κατασκευή της ιστοσελίδας, είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που αυτή εμφανίζεται στον περιηγητή μας. Ο Τρόπος εμφάνισης ονομάζεται Template, οτιδήποτε δηλαδή καλαίσθητο έχει να επιδείξει μια ιστοσελίδα προς στους επισκέπτες αυτής.

Πολλά Templates δημιουργούνται με σκοπό ο πελάτης να έχει την δυνατότητα με μερικά κλικ να επεξεργαστεί κατάλληλα την εμφάνιση της σελίδας του στο μέλλον. Λειτουργίες όπως η εμφάνιση ή απόκρυψη στηλών, η επιλογή διαστάσεων, η εμφάνιση κατάλληλων Flash και πολλά άλλα μπορούν να συμπεριληφθούν στο κομμάτι αυτό της δημιουργίας Template.

Όμορφες εικόνες

Τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων (Photoshop / Indesign) , οι τεχνολογίες CSS (CSS3), καθώς και η γλώσσα προγραμματισμού (PHP / Javascript) είναι 3 βασικά στοιχεία τα οποία αποτελούν βέβαια συστατικά επιτυχίας.

Επιτυχία

Πετυχημένη θεωρείται μια ιστοσελίδα που προσελκύει επισκέπτες και επιτυγχάνει τους εμπορικούς σκοπούς της επιχείρησης που εκπροσωπεί. Με σωστή χρήση των παραπάνω τεχνικών δημιουργίας της ιστοσελίδας η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας αποτελεί ένα βασικό και αρκετά σημαντικό κομμάτι της παρουσίας σας στο διαδίκτυο.

Θέλοντας να δώσουμε έναν ορισμό της έννοιας συντήρηση ιστοσελίδας καλούμε όλες εκείνες τις εργασίες που γίνονται μετά το πέρας της ολοκλήρωσης  μιας ιστοσελίδας. Ο σκοπός της συντήρησης μιας ιστοσελίδας είναι αφενός να κρατάμε το περιεχόμενο αυτής άκρως ενημερωμένο για τους επισκέπτες και αφετέρου να ελέγχουμε την ομαλή λειτουργία της σελίδας από τυχόν επιθέσεις ή ύποπτες κινήσεις.

Οι εργασίες για την συντήρηση μιας ιστοσελίδας χωρίζονται σε 3 βασικά στάδια :

Συντήριση ιστοσελίδας

Έλεγχος

Ο έλεγχος ομαλής λειτουργίας μιας Ιστοσελίδας αποτελεί το σύνολο των εργασιών όπου γίνονται το οποίο δεν είναι άμεσα ορατό από τους επισκέπτες της σελίδας. Εργασίες όπως :  έλεγχος επιθέσεων , βελτιστοποίηση του κώδικα της σελίδας, επικύρωση συμβατότητας της σελίδας με διεθνή πρότυπα εμφάνισης (http://www.w3.org/),  έλεγχος απόδοσης ορθών δικαιωμάτων των φακέλων και των αρχείων της σελίδας, ο έλεγχος και η αναβάθμιση των λειτουργιών επιμέρους τμημάτων της ιστοσελίδας αποτελούν ορισμένες από τις εργασίες ελέγχου.

Προσθήκη / Παραμετροποίηση Περιεχομένου

Η προσθήκη νέου περιεχομένου εκτός του ότι δίνει στο επισκέπτη της σελίδας την αίσθηση ότι πρόκειται για μια ζωντανή σελίδα μας δίνει αρκετά bonus στην αναζήτηση του περιεχομένου όπου καταχωρούμε στις μηχανές αναζήτησης. Όπως αναφέραμε παραπάνω με την προσθήκη του περιεχομένου αφενός αυξάνουμε τις λέξεις - κλειδιά της σελίδας και αφετέρου ενισχύουμε το target group των επισκεπτών όπου θέλουμε να έλθουν στον διαδικτυακό μας χώρο.

Λήψη Αντιγράφων Ασφαλείας

Οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο φιλοξενείται σε ειδικά μηχανήματα τα οποία αποκαλούμε Servers. Όπως και ο υπολογιστή μας έτσι και σε αυτά τα μηχανήματα υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί κάτι να συμβεί ( καταστροφή δίσκου , διακοπή ρεύματος - απώλεια δεδομένων , επίθεση από hackers κτλ). Σε τέτοιες περιπτώσεις αν η σελίδα φιλοξενείται στον Server αυτόν πολύ πιθανό είναι να μην λειτουργεί. Για τον λόγο αυτό παίρνουμε πάντα αντίγραφα ασφαλείας. Με το στάδιο αυτό μπορούμε ανά πάσα στιγμή να επαναφέρουμε την σελίδα στης τελευταία της ορθή της λειτουργία

Φροντίζουμε για την καθημερινή λήψη αντιγράφων ασφαλείας στο Server εφόσον χρειαστεί, στη βάση δεδομένων και στα αρχεία του site αλλά και την μηνιαία τους λήψη τοπικά σε ξεχωριστό μηχάνημα και τοποθεσία για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αυτόν τον ιστότοπο χρησιμοποιούμε cookies.