Υποστήριξη ενός μόνο Schema για τα Structured data από την Google

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 / Σχολιάστε πρώτοι!

2020 01 22 google breadcumbs

Πολλοί από εμάς έχουν λάβει μέσω της google παρόμοια  ενημέρωση με αυτή της φωτογραφίας με το ακόλουθο κείμενο: Breadcrumbs issues detected on ... ενώ ακολουθεί  το μήνυμα data-vocabulary.org schema deprecated.

Η Google ανακοίνωσε στις 21-1 ότι μετά τις 6 Απριλίου 2020 δεν θα υποστηρίζει πλέον τη σήμανση λεξιλογίου δεδομένων για πλούσια αποτελέσματα η οποία χρησιμοποιείται από όλες τις γνωστές ιστοσελίδες για το γνωστό σε αρκετούς ως το breadcumbs. Η Google πλέον θα υποστηρίζει μόνο το format του Schema.org. Η Google δήλωσε ότι "με την αυξανόμενη χρήση και δημοτικότητα του schema.org αποφασίσαμε να εστιάσουμε την ανάπτυξή μας σε ένα ενιαίο σύστημα SD".

Η Google δίνει στους webmasters μερικούς μήνες για μετάβαση από τη σήμανση δεδομένων-λεξιλογίου στο schema.org format. Στην πραγματικότητα, τους επόμενους μήνες, η Google θα επικοινωνεί με όσους έχουν εφαρμόσει σήμανση λεξιλογίου δεδομένων μέσω της Search Console με προειδοποιήσεις

Η Google έγραψε "Ως προετοιμασία για την αλλαγή και ξεκινώντας από σήμερα, η Search Console θα προειδοποιήσει για σελίδες που χρησιμοποιούν το σχήμα δεδομένων  vocabulary.org, ώστε να μπορείτε να προετοιμαστείτε για την αλλαγή αυτή εγκαίρως και να αντικαταστήσετε τη σήμανση δεδομένων vocabulary.org με το schema.org. "

Αυτό θα έχει αντίκτυπο στα rich data results μετά τις 6 Απριλίου. Η Google έγραψε πως  "Από τις 6 Απριλίου 2020, η Google δεν θα υποστηρίζει πλέον δομημένα δεδομένα δεδομένων δεδομένων-vocabulary.org για να επιτρέψει πλούσια αποτελέσματα στην Αναζήτηση Google. Από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Απριλίου, οποιαδήποτε δομημένα δεδομένα  στο google search console θα ενεργοποιούν μια προειδοποίηση για τον κατάλληλο τύπο. Μετά τις 6 Απριλίου θα εμφανίζεται πλέον σφάλμα. "

Προσθήκη σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ